Zoeken

JP Nijs Studio's

JP Nijs Studio's
Jean-Pierre Nijs is in '93 begonnen met airbrushen. Van kinds af aan was tekenen zijn passie. JP is autodidact, door het bestuderen van vele video banden uit amerika leerde hij stap voor stap de onuitputtelijke mogelijkheden van het airbrush-pistool te beheersen.
Bij het airbrushen wordt de verf met, in plaats van een kwast, een airbrushpistool verneveld over het oppervlak. Dit precisie instrument kan de kleinste details aan tot vloeiend overlopende schaduwpartijen.

In '97 begon JP met het lesgeven op de bovenverdieping van zijn woning. In '99 won hij de Hoppenbrouwer amateurkunstprijs in Eindhoven. Toen is het balletje gaan rollen.

In 2001 nam JP, na jaren te hebben gewerkt als laborant bij een chemisch bedrijf de stap naar full-time airbrusher/docent. Al snel werd de lesruimte te klein en verhuisde hij naar het kunstlap in de oude Van Haren opslagplaats aan het hoogeinde in Waalwijk. Een kunstproject waar tal van kunstenaars tot 2006 hun kunsten vertoonden. Toen dit project ophield te bestaan, verhuisde hij zijn aterlier naar de Industrieweg.
In 2009 was het tijd voor een mooiere en efficiëntere locatie, Overikweg Nr 7. Hier heeft JP zijn leslokaal en expositieruimte. JP werkt vooral in opdracht; auto’s, motoren, vrachtwagen, muurschildering, portretten op linnen zijn een onderdeel van zijn dagelijkse werkzaamheden.

Regelmatig exposeert JP zijn werk in binnen en buitenland op tal van beurzen.
Sinds een vijftal jaar heeft JP zijn vaardigheden uitgebreid met het tattooëren. Zijn, door het GGD goedgekeurde tattoo-shop, bevindt zich op hetzelfde adres. Er wordt alleen gewerkt op afspraak. Mensen die graag kennis willen maken met het airbrushen kunnen op afspraak een gratis proefles nemen. “Ik vind het bijzonder leuk om mijn jarenlange ervaring over te brengen op de cursist en zo mensen te inspireren, daarnaast vind ik het boeiend om mijn vaardigheden steeds verder te ontwikkelen. Zo staat er binnenkort een driedaagse workshop pastel tekenen op de planning” aldus JP Nijs

Voor meer info:
Tel: 06-55826843
Web: www.jpnijs.com
E-mail: jp@jpsairpaint.nl
Facebook airbrush: www.facebook.com/airbrushatelierjpnijs
Facebook tattoo: www.facebook.com/freakinkool
YouTube video's:

 

Sponsoren